Na het succes van het vorige 'Ben ik fit?' onderzoek, start dit jaar opnieuw een onderzoek onder ongetrainde personen. De resultaten van het vorige onderzoek wezen uit dat bij ruim 80% van de deelnemers de conditie en gezondheid flink verbeterd zijn. In totaal is er door de deelnemers ruim 280 kilo afgevallen. En de middel-heupomtrek van de deelnemers nam in totaal met 342cm af. Een prachtig resultaat!

Waarom meedoen

Bijna iedereen weet inmiddels wel dat bewegen gezond is voor zowel lichaam en geest. Maar vaak is hier een (onjuist) beeld aan gekoppeld dat men wekelijks dan wel dagelijks uren lang moet zwoegen en zweten om deze doelstelling te bereiken.

Hoe werkt het

Het onderzoek 'Ben ik fit?', in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen (specialisatie Sportgezondheid) en het Friesland College (CIOS), legt vast dat dit beeld onjuist is. Daarnaast onderzoeken we in welke mate de gezondheidstoestand merk- en meetbaar verbetert. En we willen aantonen dat een significante verbetering al merk- en meetbaar is na een trainingsperiode van vijf weken. Daarbij uitgaande van een trainingsfrequentie van minimaal twee keer per week. Elke training duurt ongeveer vijftig minuten en is voor elke deelnemer op maat afgestemd.

Meten is weten

De meetresultaten die worden verzameld bij een eerste meting (bij aanvang) zijn vrijwel direct (maar uiterlijk binnen drie werkdagen) terug te vinden op uw persoonlijke pagina van deze site door in te loggen. Het afronden van het onderzoek zal plaats vinden na de eindtest. In overleg met het uitvoerende trainingscentrum wordt kort na de eindtest een eindevaluatie gepland waarin de behaalde resultaten worden besproken. De resultaten blijven (ook) online beschikbaar tot 1 juni 2014.